Gezondheidsvoordelen van sesamspitten + Tips voor je dieet

Sesamspitten zijn maar klein, maar ze hebben een grote gezondheidseffect op je lichaam. Sesamspitten bevatten veel voedingsstoffen die uitstekend zijn voor je gezondheid. Daarnaast zijn sesampitten ook nog eens heel lekker om te eten! In dit artikel geven we je wat meer informatie over de gezondheidsvoordelen van sesampitten en geven we je enkele handige tips over hoe je ze kunt toevoegen aan je dieet. 

Geweldige bron van essentiële voedingsstoffen 

Sesamspitten zijn een geweldige bron van vezels, gezonde vetten en plantaardige proteïne. De plantaardige verbindingen en vitamine E in sesamzaad hebben antioxiderende eigenschappen die oxidatieve stress in het lichaam tegengaan. Ze bevatten bovendien vitamine B, calcium, magnesium, foliumzuur en ijzer. Deze voedingstoffen helpen je gezondheid te ondersteunen door het geven van energie voor de dagelijkse activiteiten en het versterken van je immuunsysteem. 

Sesamspitten zijn bovendien bijzonder rijk aan voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid van de botten en het celherstel, waaronder calcium, vitamine B6 en thiamine. Daarbij is het goed om te weten dat geweekte, geroosterde of gekiemde sesamzaadjes de opname van deze mineralen bevorderen.

Daarnaast geven sesampitten je een goed vol gevoel en kunnen ze helpen bij het reguleren van bloedsuikerspiegel. Studies hebben bovendien ook aangetoond dat sesampitten helpen bij het verlagen van LDL-cholesterol en bloeddruk, wat weer kan helpen tegen hartziekten.

Tips voor het toevoegen van sesampitten in je dagelijkse dieet 

Sesamspitten zijn eenvoudig toe te voegen aan je dieet. Ze kunnen gegeten worden als gezonde snack zoals een sesampittenreep of als toevoeging aan salades, yoghurt, soep of andere gerechten. Je kunt ze rauw eten of roosteren om de smaak extra te versterken. Voor het roosteren, vergeet niet om gezonde olie zoals olijfolie of kokosolie toe te voegen aan je sesampitten om gezondheidsprofijt te hebben van de vetten. 

Wil je op een gemakkelijke manier kunnen genieten van de gezondheidsvoordelen van sesamspitten, dan zijn ze trouwens ideaal om toe te voegen in smoothies. Sesamzaadjes geven een knapperigheid en een lichte subtiele nootachtige smaak aan een breed scala van smoothies.

Daarnaast heb je natuurlijk de optie om zout of andere kruiden en specerijen toe te voegen, naar voorkeur van jouw smaak. Gelukkig zijn sesampitten ook een geweldige snack zonder extra toevoegingen! 

Kortom, als je geïnteresseerd bent in gezondheid en gewicht, is het toevoegen van sesamspitten aan je dieet een zeer eenvoudige manier om gezonder te worden. Het is wel slim om wat onderzoek te doen en te genieten van alle gezondheidsvoordelen die sesampitten te bieden hebben. Veel succes!

Aanbevolen Artikelen